crostata

Als we Italiaanse gasten krijgen maken we steevast deze crostata. Italianen ontbijten nu eenmaal anders dan wij Nederlanders. Een cappuccino en dus deze crostata volstaat meestal. Deze crostata is bedoeld voor ongeveer 6 personen.

                                                                      

-250 gram bloem ( tipo 0) + iets extra voor het aanrecht
-100 gram fijne kristalsuiker
-125 gram roomboter( zacht en in klontjes)
-3 eidooiers (middelgroot)
-2 eetlepels geraspte-citroenschil
- snufje zout
- poedersuiker

Zeef de bloem en suiker in één kom, maak een kuiltje in het midden en er de boter,dooiers, de citroen en wat zout in. Meng alles goed en kneed even ( het deeg mag niet te warm worden anders gaat het korrelen). Verpak het in plastic folie en leg het een uur in de koelkast ( platgemaakt koelt sneller). Rol het daarna uit en vul er ( een beboterde) bakvorm mee. Hou wel een stuk achter om reepjes te maken  voor de "aankleding". Bestrijk het deeg met ( goede) jam ( niet té dik). Rol het resterende deel uit en maak reepjes, druk ze plat op het aanrecht en snij er met een raviolisnijder "leuk" gekartelde reepjes van en leg ze kruislings over de jam. Beetje aandrukken.
Zet de crostata ongeveer 20 minuten in en oven van 180 graden. De eerste 10 minuten bedekken met aluminiumfolie en de laatste 10 minuten zonder. Bestrooi de crostata met poedersuiker voor het opdienen.
Als je de crostata en dag van te voren maakt is hij nog lekkerder.

Buon apetito!