Nieuws & Recepten

Bombardino Tiramisù

8 porties, 20 minuten bereidingstijd + minimaal 4 uur wachttijd in koelkast

Deze variant op de originele Italiaanse tiramisù, maak je met advocaat en doet denken aan het wintersportdrankje Bombardino. Het is niet alleen verrukkelijk tijdens Pasen. Bij de tip vind je een alcoholvrije variant.

Ingrediënten: – 200 g savoiardi (Italiaanse tiramisù vingers) of lange vingers – 225 ml mascarpone – 225 ml slagroom – 300 ml advocaat – 50 g fijne kristalsuiker –  1 eiwit – 75 ml afgekoelde sterke koffie – 2 eetlepels brandy of rum of koffielikeur – chocoladekrullen, -vlokken of paaseitjes ter garnering.

Bereidingswijze: Neem een schaal of bakvorm waar 2 lagen savoiardi/lange vingers in passen.  Leg de eerste laag koekjes aaneengesloten naast elkaar, zodat de gehele bodem is bedekt. Meng de koffie met de sterke drank en sprenkel de helft over de laag koek. 

Meng de mascarpone met de suiker en de advocaat. Klop de slagroom goed stijf. Klop het eiwit stijf (neem een ruime, vetvrije kom, anders blijf je kloppen) tot je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit blijft zitten. Spatel het eiwit door de slagroom en vervolgens door het mascarpone/advocaat mengsel. Verdeel de helft van het mengsel over de koekjeslaag. Bedek met de tweede laag koekjes. Besprenkel met de andere helft van het koffie/drank mengsel en de andere helft van het mascarpone/advocaatmengsel. Dek de schaal af met plastic folie en laat minimaal 4 uur rusten in de koelkast, maar een nacht is nog lekkerder. Garneer de taart voor het serveren met chocoladekrullen, vlokken of paaseitjes naar wens.

TIP: Wil je een variant maken voor, of samen met, kinderen of andere alcoholmijders? Vervang de advocaat voor vanillevla. Laat eventueel (een deel van) de suiker achterwege, anders wordt het te zoet. Vervang de koffie eventueel voor chocolademelk en voeg geen sterke drank of likeur toe.

Je kunt er ook een duo taart van maken, de ene helft met – en de andere helft zonder alcohol, zoals een van onze gasten, Marlies Derksen-Giesen, heeft gedaan.

Buon appetito!

Nog meer trek gekregen? Snuffel gerust rond op het blog voor meer (taart)recepten.

CarolienBombardino Tiramisù