Nieuws & Recepten

Weer op vakantie naar Italië!

Het laatste nieuws over reizen naar Italië. Bijgewerkt op 13 april 2022

Nu het coronavirus, of beter gezegd Covid-19, steeds beter onder controle is, kan er weer vooruit worden gekeken en kunnen er vakantieplannen worden gemaakt. Als Italië jouw favoriete vakantieland is, kan je vast niet wachten om je koffers te pakken en af te reizen naar de prachtige Laars. Maar misschien heb je nog wel vragen of twijfel je over de beste bestemming? Lees verder om antwoord te vinden op al je vragen.

lemarche-kust-numana-casadeicolli
De kustlijn bij Numana, Le Marche

Hoe is de situatie nu in Italië met betrekking tot covid-19?

Op diverse sites wordt dagelijks bijgehouden hoeveel besmettingen er per regio zijn en hoeveel Italianen er gevaccineerd zijn. Kijk bijvoorbeeld hier voor de actuele besmettings- en vaccinatiecijfers.

Italië heeft de grenzen geopend, dit zijn de links om de meest actuele informatie te vinden

Zie voor de meest actuele informatie voor het reizen naar Italië, deze link: ciaotutti.nl/coronavirus-de-gevolgen-voor-je-vakantie-in-italie/

Er is een app beschikbaar: reopen.europa.eu/nl , waarop alle actuele informatie en voorschriften per land en regio worden vermeld. Let wel op, de app wordt dagelijks bijgewerkt en geldt voor de huidige situatie. Veranderingen die door overheden worden aangekondigd vanaf een toekomstige datum worden (nog) niet vermeld.

Uitzicht op Rosora vanuit Mergo, voorjaar
Uitzicht in het voorjaar, Casa dei Colli, Le Marche

Met de auto of het vliegtuig?

Via de website wijs op reis van het ministerie van buitenlandse zaken en de pagina van de ANWB  italie/informatie kan je terecht voor de laatste informatie over het reizen naar Italië vanuit Nederland.

Reis je vanuit België kan je op deze site www.info-coronavirus.be/nl/reizen/. alle informatie vinden.

Met eigen vervoer kun je door de tussenliggende landen, tussen Nederland en Italië reizen.

Wil je liever met het vliegtuig? De luchtvaartmaatschappijen kondigen zelf aan wanneer en op welke bestemmingen er gevlogen wordt en welke maatregelen er dan gelden. Op de site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, vind je de meest actuele informatie. Ook www.luchtvaartnieuws.nl is een handige site voor het laatste nieuws. Op de meeste luchthavens is er ook een sneltest mogelijkheid.

Serra San Quirico, Le Marche

De terugreis

Na die welverdiende vakantie moet je natuurlijk ook weer terug naar huis. Via de bovenstaande links, vind je de actuele informatie daaromtrent. Zie voor België: deze site www.info-coronavirus.be/nl/reizen/.

Waarom juist wel op vakantie?

Deze laatste jaren waren bijzonder stressvol voor vrijwel iedereen. Nu, misschien wel meer dan ooit, ben je echt toe aan rust en ontspanning.  Je wilt graag weer eens genieten van het leven, ‘La dolce vita’ zoals we dat hier noemen. Je verlangt, na de lange periode van gedwongen binnen zitten, naar een andere omgeving. Juist in deze tijd is het belangrijk even afstand te kunnen nemen van alles wat speelt. Even helemaal weg uit je woonomgeving. De tijd nemen om weer nieuwe energie op te doen. Naar Italië dus. Heerlijk genieten van al het moois en lekkers dat dit geweldige land te bieden heeft. Je ziet jezelf toch al zitten met een kop romige cappuccino op een zonnig terras met een prachtig uitzicht, een wandeling door de bergen maken en historische plaatsen bezoeken.

En mocht het toch niet lukken om op korte termijn echt weg te gaan, bedenk dan dat door met vakantieplanning bezig te zijn, je gemoedstoestand al direct verbetert.  

corinaldo

Zoek je een prachtige, rustige en niet toeristische regio?

Wil je de toeristische trekpleisters, waar het al snel druk zal zijn, zoals Rome, Toscane, het Gardameer en Venetië liever vermijden? Zoek je een rustige, maar zeker niet minder mooie regio om weer even op adem te komen? Een regio waar zowel de Adriatische kust, de Apennijnen als talloze prachtige dorpjes en historische steden binnen handbereik te vinden zijn? Dan is Le Marche (De Marken) misschien iets voor jou? In Le Marche is het aantal besmettingen minimaal en ons dorp Mergo is al enige tijd volledig coronavrij. Lees dit blogartikel voor meer informatie over de regio.

Lago di Cingoli, voorjaar

Bed and Breakfast en vakantiehuisje Casa dei Colli in Mergo, Le Marche

Vermijd je nu liever drukke hotels of campings met gemeenschappelijk sanitair, dan is een Agriturismo, Bed en Breakfast of vakantiehuisje wellicht een goede keuze.

B&B Casa dei Colli ligt centraal in Le Marche met alle bezienswaardigheden op korte afstand. In onze kleinschalige accommodatie hebben we drie comfortabele kamers beschikbaar, met eigen badkamer. Allen met een eigen entree, direct uitkomend op de riante tuin. Er is meer dan voldoende ruimte om te relaxen. Je hebt overal een magnifiek uitzicht over de Marchigiaanse heuvels. Daarnaast staat er een vakantiehuisje op ons terrein. Deze studio is geschikt voor 2-3 volwassenen en heeft met de eigen tuin en het privéterras nóg meer privacy.

Snuffel rustig rond op deze website en neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Hopelijk kunnen we je snel verwelkomen en kun je genieten van een welverdiende, zorgeloze vakantie.

casadeicolli vooraanzicht
Casa dei Colli, bed and breakfast en vakantiehuisje

CarolienWeer op vakantie naar Italië!