Nieuws & Recepten

Weer op vakantie naar Italië!

Het laatste nieuws over het reizen naar Italië. Update: 19 juni 2020

Nu het coronavirus steeds beter onder controle is, kan weer vooruit worden gekeken en vakantieplannen worden gemaakt.

Als Italië jouw favoriete vakantieland is, kan je vast niet wachten om je koffers te pakken en af te reizen naar de prachtige Laars. Maar misschien heb je nog wel vragen of twijfel je over de beste bestemming? Kies je een van de toeristische trekpleisters of is het verstandiger om te kiezen voor een rustige regio waar veel ruimte is. Ga je voor een hotel of camping of verblijf je liever in een kleinschalige accommodatie, zoals een agriturismo of bed and breakfast? Wil je graag overnachten bij Nederlandse eigenaren, waar je alle vragen kan stellen en die je kunnen informeren over de gedragsregels ter plekke met betrekking tot het coronavirus.

urbino-le-marche-casa-dei-colli

Waarom juist wel op vakantie?

Deze bizarre periode is bijzonder stressvol voor vrijwel iedereen. Misschien twijfel je nog een beetje om vakantie te gaan vieren. Kan je niet beter thuis blijven of op vakantie gaan in eigen land, maar is dat veiliger of minder druk? Kan je dan voldoende ontspannen en geestelijk weer opladen?

Nu, misschien wel meer dan ooit, ben je echt toe aan rust en ontspanning.  Je wilt  graag weer eens genieten van het leven, ‘La dolce vita’ zoals we dat hier noemen. Je verlangt, na de lange periode van gedwongen binnen zitten, naar een andere omgeving. Juist in deze tijd is het belangrijk even afstand te kunnen nemen van alles wat speelt. Even helemaal weg uit je woonomgeving. De tijd nemen om weer nieuwe energie op te doen. Naar Italië dus. Heerlijk genieten van al het moois en lekkers dat dit geweldige land te bieden heeft. Je ziet jezelf al zitten met een kop romige cappuccino op een zonnig terras met een prachtig uitzicht.

En mocht het toch niet lukken om op korte termijn echt weg te gaan, bedenk dan dat door met vakantieplanning bezig te zijn, je gemoedstoestand al direct verbetert.  

adriatische-kust-sirolo-bb-casa-dei-collii,

Wat betekent een reisadvies met kleurcode geel?

Het reisadvies voor Italië, is code geel. Dat betekent dat je op vakantie kan en mag, mits je de voorschriften van het desbetreffende land opvolgt. Je hebt geen speciale formulieren nodig en je hoeft niet in quarantaine. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over reizen naar Italië via de betrouwbare website nederlandwereldwijd van het ministerie van buitenlandse zaken. Ook op deze pagina van de ANWB  italie/informatie kan je terecht.

Met eigen vervoer kun je door de tussenliggende landen, tussen Nederland en Italië reizen. Het kan zijn dat je niet mag overnachten in een van de tussenliggende landen, informeer je daarover via bovenstaande websites.

Wil je liever met het vliegtuig? De luchtvaartmaatschappijen kondigen zelf aan wanneer en op welke bestemmingen er gevlogen wordt en welke maatregelen er dan gelden. Op de site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, vind je de meest actuele informatie. Ook https://www.luchtvaartnieuws.nl/ is een handige site voor het laatste nieuws.

Wat zijn de regels rondom COVID-19 in Italië?

Net als in Nederland zijn er enige voorschriften, zoals één meter afstand houden van elkaar en het gebruik van een mondkapje.

Zoek je een prachtige, rustige en niet toeristische regio?

Wil je de toeristische trekpleisters, waar het al snel druk zal zijn, zoals Rome, Toscane, het Gardameer en Venetië liever vermijden. Zoek je een rustige, maar zeker niet minder mooie regio om weer even op adem te komen. Dan is Le Marche (De Marken) misschien iets voor jou? Lees dan dit blogartikel voor meer informatie.

CarolienWeer op vakantie naar Italië!