Nieuws & Recepten

Healthy Yoga Break

5 tot 9 september 2020

Houd jij van natuur, gezond eten, yoga én een gezellig Italiaans diner met een goed glas wijn? Dan is deze Healthy Yoga Break echt iets voor jou!

B&B Casa dei Colli organiseert, samen met vakantie accommodatie La Valle Verde,  vijf unieke dagen, waarin lekker gezond eten en yoga centraal staat. Dit unieke arrangement vindt plaats van 5 tot 9 september 2020.

Je werkt onder begeleiding van SUP & yogadocent Marloes van der Velde aan je innerlijke balans. Dit doe je in een kleine groep van 8-12 personen, op verschillende locaties midden in de gezonde buitenlucht van Le Marche.

Met deze Healthy Yoga Break kun je even ontsnappen aan jouw dagelijkse routine en heerlijk ontspannen. Het heerlijke gevoel van rust ervaar je direct zodra je de heuvel oprijdt, net buiten het dorp Mergo.

Op deze twee prachtige locaties kun je lekker relaxen in de ruime tuin en een verfrissende duik nemen in het zwembad bij La Valle Verde, ook wanneer je bij Casa dei Colli verblijft.

Het programma is zodanig samengesteld dat iedereen op zijn/haar niveau kan meetrainen. Dit arrangement is geheel verzorgd, dus een verblijf in een sfeervolle B&B kamer of compleet appartement, inclusief alle maaltijden.

Marion en Erik van La Valle Verde en Frans en Carolien van Casa dei Colli zorgen dat het je deze dagen aan niets ontbreekt.

Mentale en fysieke balans

De yoga en mindful sessies worden verzorgd door SUP & yogadocent Marloes. Zij geeft verschillende soorten yoga en workshops, waarmee je ook na deze retreat zelf aan de slag kunt. Marloes is een enthousiaste waterrat, natuurliefhebber en sportieveling. Haar lessen kenmerken zich door humor en een nuchtere blik. Ze geeft je het volste vertrouwen om in de yoga poses te komen (zowel op de mat als op een supboard), ongeacht je niveau. Bij Marloes staat het hebben van plezier centraal.

De dag begint met een yogasessie van een uur. Deze yoga is geschikt voor iedereen. Ongeacht leeftijd, lenigheid, beginner of ervaren yogi . Elke dag kun je deelnemen aan een mindful sessie, die telkens op andere wijze wordt ingevuld. Er zijn  meditaties, ademhalingsoefeningen en een stiltewandeling op de Monte Murano, met een geweldig uitzicht. Door deze sessies zul je meer ruimte, balans en rust in je lichaam en hoofd ervaren. Het zijn dan ook echte cadeautjes voor jezelf!

Een lang weekend waarin rust, herstel en aandacht voor jezelf in de hoofdrol staan! Je zit weer lekker in je vel.

Volledig verzorgd

Naast de fijne yogalessen, ademhalingsoefeningen en meditatie sessies, wordt er veel aandacht besteed aan gezonde voeding. Een combinatie van lekker en gezond eten in een relaxte omgeving, is de ideale manier om nieuwe energie op te doen, voor lichaam en geest.

De gezonde Italiaans / mediterrane keuken is de basis voor de maaltijden. Deze zullen voornamelijk bestaan uit verse groente uit het seizoen en fruit, zoveel mogelijk, uit eigen tuin. Gedurende het verblijf  is er onbeperkt water, koffie, thee en fruit beschikbaar.

De maaltijden zullen afwisselend worden gebruikt in authentieke Italiaanse restaurants, bij Casa dei Colli en La Valle Verde, zie voor meer informatie het programma. Tijdens deze dagen ligt de nadruk op een uitgebreide lunch en een wat lichter diner, afgestemd op de activiteiten van de dag. Heb je wensen of beperkingen ten aanzien van de maaltijden, dan houden we daar rekening mee.

SUP Yoga workshop

De laatste middag van het arrangement wordt er een SUP&Yoga workshop georganiseerd.  SUP&Yoga is een combinatie van Stand Up Paddle (SUP) en yoga. Een leuke ervaring die zorgt voor ouderwets plezier, ontspanning en een totale work out.

Tijdens deze sessie ga je het water op met een supboard; een extra brede surfplank die is gemaakt van wat zachter materiaal dan een gewone surfplank. Door middel van een peddel kun jij je op het water voortbewegen. Eenmaal op het water begint de yogasessie, óp het supboard dus! Doordat je yoga op een drijvend board doet, is het houden van balans een extra uitdaging. Niet alleen worden hierdoor je spieren extra aan het werk gezet, ook vergt het een goede focus, waardoor je niet anders kunt dan in het moment zijn (anders lig je in het water!). Het geluid van het kabbelende water, de mooie omgeving, de zon op je bol en de wind door je haren zorgen daarnaast nog eens voor extra ontspanning.

Heb je nog nooit gesupt? Geen probleem, we richten ons eerst op de techniek en daarna op de yoga. Ben je al bekend met suppen en gaat SUP&Yoga je makkelijk af? Geen zorgen, er zijn altijd uitdagende yogahoudingen te doen op het supboard!

Het arrangement

De kosten voor deze volledig verzorgde 5 daagse Healthy Yoga Break: €575,-

Boek je vóór 1 april dan ontvang je een  vroegboek korting van €50,- Let op, vol = vol, dus reserveer jouw plek snel!

We bieden een divers en uniek programma, op basis van volpension en met de garantie op een kleine groep van maximaal 12 deelnemers!

Inclusief:

•        4 overnachtingen op een 2 persoons- (in overleg gedeelde) kamer

•        alle bed- bad- en keukenlinnen

•        alle maaltijden (4x ontbijt, 3x lunch, 4x diner)

•        alle yoga-, mindful, meditatie sessies, ademhalingsworkshop

•        SUP&Yoga workshop

•        onbeperkt water/thee/koffie/fruit

•        benodigde materialen voor de sessies

Exclusief:

•        vliegticket

•        transfer naar onze accommodaties

•        reis- en annuleringsverzekering

NB: Deze Healthy Yoga Break gaat door bij inschrijving van minimaal 8 deelnemers. Wij informeren je uiterlijk 1 mei of de retreat definitief doorgaat. Als wij onverhoopt moeten annuleren, wordt je betaling volledig gerestitueerd.

Voor deze reis gelden de algemene voorwaarden, zoals vermeld op de websites van La Valle Verde en Casa dei Colli en aangepaste voorwaarden voor het yoga arrangement.

Je kunt je verblijf vervroegen of verlengen (voorlopig tot uiterlijk zaterdag 12 september).

Heb je nog vragen? Mail ons ons dan gerust!

Programma:

Dag 1 (zaterdag 5 september) :

Aankomst, ontvangst en rondleiding bij La Valle Verde/ Casa dei Colli 

Vlucht: bv  Amsterdam/ Bologna, aankomst 12.15 u Bologna (daarna 2,5 uur met auto).    

Meditatiesessie 

Welkomstdrankje met aansluitend pizza avond bij Casa dei Colli 

Dag 2 (zondag 6 september):

Ochtend meditatie en/of yoga

Ontbijt bij La Valle Verde

Ademhalings Workshop

Lunch bij een Italiaans restaurant

Middag vrij

Diner bij La Valle Verde

Yoga

Dag 3 (maandag 7 september):​

Ochtend meditatie en/of yoga

Ontbijt bij Casa dei Colli

Stiltewandeling op de Monte Murano

Picknick

Middag vrij

Diner bij Casa dei Colli

Yoga

Dag 4 (dinsdag 8 september):

Ochtend meditatie en/of yoga

Ontbijt bij Casa dei Colli

Ochtend vrij

Lunch aan het Lago di Cingoli

Sup Yoga workshop

Afscheidsdiner bereid door een Italiaanse kok

Dag 5 (woensdag 9 september):

Ontbijt bij La Valle Verde

Vlucht; bv vertrek 13.50u Bologna, aankomst 15.55u Amsterdam

Het programma is een richtlijn en kan  gewijzigd worden (bv door weersomstandigheden, of andere factoren waar we geen invloed op hebben)

Aangepaste voorwaarden

Je gaat akkoord met onderstaande afspraken:

 Deze 5-daagse Healthy Yoga Break gaat door bij inschrijving van minimaal 8 deelnemers. Wij informeren je uiterlijk 1 mei of de retreat definitief doorgaat. Als wij onverhoopt moeten annuleren, wordt de betaling van het arrangement volledig gerestitueerd.

De inhoud en yogalocaties van het programma kunnen door weersomstandigheden worden gewijzigd.

Deelname is geschikt voor iedereen in goede gezondheid en conditie. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele blessures.

Ben je langer dan 3 maanden zwanger, dan ben je helaas uitgesloten van deelname.  

Een zwemdiploma is een vereiste voor de SUP&Yoga workshop.  

De indeling van de kamers wordt door ons vastgesteld, vanzelfsprekend kun je een voorkeur opgeven.

Er wordt een deelnemerslijst met e-mailadressen rondgestuurd om afspraken te kunnen maken om samen te reizen/auto te huren.

Mocht je onverhoopt moeten annuleren dan betaal je:

Van 8 tot 4 weken voor aanvang 40%

Van 4 tot 2 weken voor aanvang 60%

Van 2 weken tot de dag van aanvang 100%

Deze mini-yoga vakantie is het beste dat je jezelf kunt geven.

Ja, hier wil ik bij zijn: Neem contact op

adminHealthy Yoga Break