Nieuws & Recepten

Healthy Yoga Break

5 tot 9 september 2020

Houd jij van natuur, gezond eten, yoga én een gezellig Italiaans diner met een goed glas wijn? Dan is deze Healthy Yoga Break echt iets voor jou!

Je werkt onder begeleiding van SUP & yogadocent Marloes van der Velde aan je innerlijke balans. Dit doe je in een kleine groep van 8-12 personen, op verschillende locaties midden in de gezonde buitenlucht van Le Marche.

Met deze Healthy Yoga Break kun je even ontsnappen aan jouw dagelijkse routine en heerlijk ontspannen. Het heerlijke gevoel van rust ervaar je direct zodra je de heuvel oprijdt, net buiten het dorp Mergo.

Mentale en fysieke balans

De yoga en mindful sessies worden verzorgd door SUP & yogadocent Marloes. Zij geeft verschillende soorten yoga en workshops, waarmee je ook na deze retreat zelf aan de slag kunt. Marloes is een enthousiaste waterrat, natuurliefhebber en sportieveling. Haar lessen kenmerken zich door humor en een nuchtere blik. Ze geeft je het volste vertrouwen om in de yoga poses te komen (zowel op de mat als op een supboard), ongeacht je niveau. Bij Marloes staat het hebben van plezier centraal.

De dag begint met een yogasessie van een uur. Deze yoga is geschikt voor iedereen. Ongeacht leeftijd, lenigheid, beginner of ervaren yogi . Elke dag kun je deelnemen aan een mindful sessie, die telkens op andere wijze wordt ingevuld. Er zijn  meditaties, ademhalingsoefeningen en een stiltewandeling op de Monte Murano, met een geweldig uitzicht. Door deze sessies zul je meer ruimte, balans en rust in je lichaam en hoofd ervaren. Het zijn dan ook echte cadeautjes voor jezelf!

Een lang weekend waarin rust, herstel en aandacht voor jezelf in de hoofdrol staan! Je zit weer lekker in je vel.

Volledig verzorgd

Naast de fijne yogalessen, ademhalingsoefeningen en meditatie sessies, wordt er veel aandacht besteed aan gezonde voeding. Een combinatie van lekker en gezond eten in een relaxte omgeving, is de ideale manier om nieuwe energie op te doen, voor lichaam en geest.

De gezonde Italiaans / mediterrane keuken is de basis voor de maaltijden. Deze zullen voornamelijk bestaan uit verse groente uit het seizoen en fruit, zoveel mogelijk, uit eigen tuin. Gedurende het verblijf  is er onbeperkt water, koffie, thee en fruit beschikbaar.

Tijdens deze dagen ligt de nadruk op een uitgebreide lunch en een wat lichter diner, afgestemd op de activiteiten van de dag. Heb je wensen of beperkingen ten aanzien van de maaltijden, dan houden we daar rekening mee.

SUP Yoga workshop

De laatste middag van het arrangement wordt er een SUP&Yoga workshop georganiseerd.  SUP&Yoga is een combinatie van Stand Up Paddle (SUP) en yoga. Een leuke ervaring die zorgt voor ouderwets plezier, ontspanning en een totale work out.

Tijdens deze sessie ga je het water op met een supboard; een extra brede surfplank die is gemaakt van wat zachter materiaal dan een gewone surfplank. Door middel van een peddel kun jij je op het water voortbewegen. Eenmaal op het water begint de yogasessie, óp het supboard dus! Doordat je yoga op een drijvend board doet, is het houden van balans een extra uitdaging. Niet alleen worden hierdoor je spieren extra aan het werk gezet, ook vergt het een goede focus, waardoor je niet anders kunt dan in het moment zijn (anders lig je in het water!). Het geluid van het kabbelende water, de mooie omgeving, de zon op je bol en de wind door je haren zorgen daarnaast nog eens voor extra ontspanning.

Heb je nog nooit gesupt? Geen probleem, we richten ons eerst op de techniek en daarna op de yoga. Ben je al bekend met suppen en gaat SUP&Yoga je makkelijk af? Geen zorgen, er zijn altijd uitdagende yogahoudingen te doen op het supboard!

Je kunt je verblijf vervroegen of verlengen (voorlopig tot uiterlijk zaterdag 12 september).

Heb je nog vragen? Mail ons ons dan gerust!

adminHealthy Yoga Break