Nieuws & Recepten

mergo-casa-dei-colli-lemarche

Mooi Mergo, Le Marche

Wandel mee vanuit onze bed and breakfast door het Marchigiaanse middeleeuwse kasteeldorp. In Le Marche, Italië,  ligt zo’n 30 km landinwaarts vanaf de havenstad Ancona, tussen de grotere plaatsen Jesi en Fabriano, het dorp Mergo. Onze B&B Casa dei Colli ligt net buiten dit dorp, op 3 kilometer afstand.    Via deze virtuele wandeling,  neem

mosselen-casa-dei-colli-le-marche

Cozze con Calvados

2 personen, 15-20 minuten bereidingstijd Een pannetje mosselen op een zwoele zomeravond, dat is toch zo gezellig genieten. Hier, bij Casa dei Colli, nemen we meestal de wilde mosselen uit Portonovo, de Moscioli. Deze worden gevangen aan de kust van de Monte Conero bij Ancona. Ze smaken iets fijner en zoeter dan de Nederlandse en

uitzicht- bergen-le-marche-casa-dei-colliasa dei colli

Weer op vakantie naar Italië!

Het laatste nieuws over het reizen naar Italië. Update: 19 juni 2020 Nu het coronavirus steeds beter onder controle is, kan weer vooruit worden gekeken en vakantieplannen worden gemaakt. Als Italië jouw favoriete vakantieland is, kan je vast niet wachten om je koffers te pakken en af te reizen naar de prachtige Laars. Maar misschien

bombardino-tiramisù

Bombardino Tiramisù

Deze variant op de originele Italiaanse tiramisù met advocaat doet denken aan het wintersportdrankje Bombardino en is niet alleen verrukkelijk tijdens Pasen. Bij de tip vind je een alcoholvrije variant.

yoga-casa-dei-colli

Healthy Yoga Break

Houd jij van natuur, gezond eten, yoga én van een gezellig Italiaans diner met een goed glas wijn? Dan is deze mini-yoga vakantie echt iets voor jou!

Casa dei Colli Chocoladetaart

Dit is een recept voor een overheerlijke chocoladetaart. Heel simpel om te maken en bovendien geschikt voor mensen met een glutenvrij-dieet.

Casa dei Colli Citruskip

Met dit heerlijke kippetje uit de oven, haal je de zomer in huis en denk je weer terug aan de lange, zwoele zomeravonden.

vijgencrostata recept casa dei colli

Casa dei Colli Crostata

Frans bakt regelmatig zijn, inmiddels al beroemde, Casa dei Colli Crostata voor onze gasten, meestal gevuld met fruit uit eigen tuin. Dat kunnen kersen, abrikozen, vijgen, appels of peren zijn. Iedereen is er gek op.